Szikra tehetséggondozó Egyesület

Célunk a tehetséggondozás. Az Egyesület a tehetséges gyerekek támogatásában elhivatott és örömét lelő felnőttekből áll. Az Egyesület célja az atipikus, kiemelkedő és átütő fejlődésű ,akár Asperger szindrómás (autizmus spektrumzavarral élő) tehetséges gyermekek tehetséggondozása. Együttműködésük, szociális készségeik fejlesztése, támogatása. Tehetségük azonosítása, gondozása és kibontakoztatása.

  • Különféle civil együttműködések, felkészítő előadások, találkozók szervezése, lebonyolítása, továbbá pályázat figyelő munka, melynek során minél több tehetséges gyermeknek sikeres pályázati részvételt biztosít.
  • Fórumot, teret adunk a szülők közötti párbeszédnek, melynek célja, hogy ismeretekkel és gyakorlati tanácsokkal támogassák egymást gyermekük problémáival, fejlesztésével, tehetségazonosításával és gondozásával kapcsolatosan. Célja a szülők segítése abban, hogy gyermeküket megértsék, elfogadják, a támogató légkör kialakítását biztosítani tudják. Az Egyesület elfogadja azokat az adományokat és egyéb közcélú felajánlásokat is,amelyeket harmadik személyek tesznek az Egyesület javára. Céljainak eléréséhez marketing és reklám eszközöket használhat.

  • Atipikus és/vagy kiemelten tehetséges gyermekek tehetséggondozása
  • Asperger szindrómás (magasan funkcionáló autista) gyerekek együttműködésének, szociális készségeiknek fejlesztése,integrációjuk folyamatos támogatása,
  • Tehetségük azonosítása, gondozása és kibontakoztatása.
  • Autizmus spektrumzavarral élő gyermekek fejlesztése.

Egyesületünket olyan szülők alapították, akiknek gyermekei kilógnak a társadalom normálisnak vélt rétegéből. Gyermekeink mások, eltérnek a mindennapokban megszokottól. Egyrészt azokkal az atipikus gyerekekkel foglalkozunk, akik a köznevelési rendszerből minden irányban kilógnak, mivel tehetségük miatt némely területen 5-7 évvel előrébb járnak a kortársaiknál, valamint a hagyományos iskolákban nem tudnak az elvárásoknak megfelelni éretlenségük, érzékenységük, viselkedési problémáik,autizmusuk miatt.

Másrészről minden autizmus spektrumzavarral élő gyermeket fogadunk és fejlesztést biztosítunk nekik.Azt tapasztaltuk, hogy ebben a témában nagyon sok gyermek és rajtuk keresztül család érintett az ország számos pontján.Minden héten tartunk a gyermekeknek foglalkozásokat és havonta a szülőknek szülőcsoportot,ahova szükség szerint szakembereket hívunk meg.

Egyesületünk elhivatottan küzd a szegregáció ellen és az autizmus elfogadásáért,így minden fórumunkon az esélyegyenlőséget hirdetjük és kiállunk minden meghurcolt,bántalmazott gyermekért,családért,akiket a “másságuk” miatt érnek naponta atrocitások.

👇

Támogasd a munkánkat,hogy minél több érintettet elérjünk és segíthessük!

👇

Számlaszám: 16200223-10124440-00000000

IBAN(Nemzetközi utaláshoz):

HU76 1620 0223 1012 4440 0000 0000

Megjegyzésbe:“Az autizmus nem betegség”