Szikra tehetséggondozó Egyesület

Célunk a tehetséggondozás. Az Egyesület a tehetséges gyerekek támogatásában elhivatott és örömét lelő felnőttekből áll. Az Egyesület célja az atipikus, kiemelkedő és átütő fejlődésű ,akár Asperger szindrómás (autizmus spektrumzavarral élő) tehetséges gyermekek tehetséggondozása. Együttműködésük, szociális készségeik fejlesztése, támogatása. Tehetségük azonosítása, gondozása és kibontakoztatása.

  • Különféle civil együttműködések, felkészítő előadások, találkozók szervezése, lebonyolítása, továbbá pályázat figyelő munka, melynek során minél több tehetséges gyermeknek sikeres pályázati részvételt biztosít.
  • Fórumot, teret adunk a szülők közötti párbeszédnek, melynek célja, hogy ismeretekkel és gyakorlati tanácsokkal támogassák egymást gyermekük problémáival, fejlesztésével, tehetségazonosításával és gondozásával kapcsolatosan. Célja a szülők segítése abban, hogy gyermeküket megértsék, elfogadják, a támogató légkör kialakítását biztosítani tudják. Az Egyesület elfogadja azokat az adományokat és egyéb közcélú felajánlásokat is,amelyeket harmadik személyek tesznek az Egyesület javára. Céljainak eléréséhez marketing és reklám eszközöket használhat.