Év Közösségi Kezdeményezése 2020 -SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület

Az Év Közösségi Kezdeményezése 2020 díjra beérkezett pályázatok közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbnak ítélt kezdeményezéseket. Ezek közül a közönség szavazatai alapján került ki a nyertes. 

SZAVAZNI ITT LEHET A SZIKRA TEHETSÉGGONDOZÓ EGYESÜLETRE:

https://onkentessegertdij.hu/palyazatok

A SZIKRA közösségi kezdeményezésének bemutatása

Célunk az autista gyerekek és családjaik megsegítése volt, akik a Covid19 alatt az online oktatásban nem tudtak részt venni, valamint a szükséges fejlesztéseket sem kapták meg.  Gyerekek, akik segítségre szorultak. Szembesültünk vele, hogy az ingyenes Erzsébet táborokba sem veszik be őket, szakemberhiányra hivatkozva, így nekik sajnos ez sem volt segítség.  Elhatároztuk, hogy megvalósítjuk nekik az ÁLOM-tábort.  Az elhatározást a szervezés követte. Minden Érdi médiacsatornán kértük a segítséget. Így összességében 1,5 hónap alatt eljutottunk az ötlettől a megvalósításig.

Milyen változásokat, eredményeket ért el a közösség/szervezet a közvetlen, illetve tágabb környezetében?

Az országban elsőként sikerült az ingyenes autizmus specifikus tábort ennyi gyermeknek szervezni és megtartani, ami mellé egy egész város állt. Felhívtuk a figyelmet a rendszerhibákra, hogy sajnos egy nagy réteg nem részesülhet, abba ami minden iskolásnak alanyi jogon jár. Felhívtuk a figyelmet az autizmusra és arra, hogy Ők is ugyanúgy megérdemlik a tábort és a figyelmet. A parlamentben a tábor ideje alatt többször megemlítették az érdi jelenséget, miszerint civilek álltak ki a sajátjaikért és nem hagyták Őket ellátatlanul, tábor és segítség nélkül. Természetesen folytatjuk. Egyesületünk eddig is és ezek után is az autista gyermekekért tevékenykedik.SZAVAZNI ITT LEHET A SZIKRA TEHETSÉGGONDOZÓ EGYESÜLETRE:

https://onkentessegertdij.hu/palyazatokVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük